Večnameska orodja Bosch PMF

Ustvarjeno3. 02. 2023

Večnamenska orodja Bosch PMF

Večnamenski rezalnik, večnamensko orodje, večnamenski pripomoček ali večnamenski mojster - preprosto en stroj, ki lahko freza, strga, reže, brusi, polira ali pa kar vse skupaj. Teoretično boste od sedaj naprej za vsa opravila potrebovali en sam pripomoček. Kako pa to poteka v praksi in v čem se različne serije razlikujejo? Danes si podrobno ogledamo večnamenske rezalnike PMF podjetja Bosch.

Boscheva večnamenska orodja PMF iz zelenega programa Hobby so na voljo v treh različicah: PMF 220, 250 in 350. Številke v imenu vedno označujejo moč motorja. Vse vrste se nemoteno zaženejo in delujejo enakomerno. Kljub temu, da gre za zeleno serijo, si upamo ta orodja priporočiti tudi profesionalcem. Glavna razlika med različnimi vrstami je v priloženi opremi, zato je dobro, da v naprej dobro premislite, za kaj boste večnamenske rezalnike uporabljali. Čeprav lahko dodatke kupite naknadno, je nakup celotnega kompleta cenovno ugodnejši.

Vsi večnamenski rezalniki PMF so v osnovnem paketu opremljeni z brusilno ploščico, kompletom rdečih in belih brusilnih papirjev, dvema nastavkoma za rezanje lesa in kovine ter omejevalnikom globine. PMF 250 vključuje tudi nastavek za odsesavanje prahu. Vrhunski model PMF 350 ima protivibracijski ročaj in priročno osvetlitev LED, ki olajša delo na težko dostopnih mestih.

Osnovno večnamensko orodje PMF 220 ima za razliko od svojih kolegov zastarel sistem vpenjanja – vpenja se klasično s pomočjo imbus vijaka. Rokovanje med zamenjavo vijaka olajša magnet v glavi, ki drži nastavek na mestu in omogoča vijačenje brez nepotrebnega opletanja. Seriji PMF 250 in 350 sta opremljeni s sodobnim vpenjalnim sistemom Starlock. Pri zamenjavi vijaka preprosto pritisnete na nastavek, po potrebi sprostite vzvod in ga snamete.

Nastavitve piškotkov

Da bi na naši spletni strani iskano vsebino našli hitro, da bi prihranili veliko klikanja in se izognili prikazovanju oglasov za stvari, ki vas ne zanimajo, potrebujemo vaše soglasje za obdelavo piškotkov.

Sprejmi vse piškotkeZavrni piškotke