Pogoji za obdelavo osebnih podatkov

Ta pravilnik o obdelavi osebnih podatkov (v nadaljevanju: pravilnik) določa, kako družba Oscom trading s.r.o., s sedežem št. 111, 561 66 Těchonín, davčna številka 03336093, ščiti in obdeluje vse informacije, pridobljene preko spletne strani www.doktorkladivo.si (v nadaljevanju: spletna stran).

Družba Oscom trading s.r.o. uporablja vse posredovane informacije samo v skladu s tem pravilnikom. Zaščita osebnih podatkov nam je zelo pomembna, zato vas prosimo, da pozorno preberete vsebino naslednjih pogojev, ki vas obveščajo o ravnanju z vašimi osebnimi podatki ter s tem povezanimi pravicami in obveznostmi.

S tem, ko nam posredujete svoje osebne podatke, soglašate z njihovo obdelavo in upravljanjem. V nadaljevanju pojasnjujemo namen in uporabo podatkov.

Upravljavec osebnih podatkov

Oscom trading s.r.o. s sedežem št. 111, 561 66 Těchonín

Davčna številka 03336093, številka davčnega zavezanca: CZ03336093. Podjetje je vpisano v poslovni register, ki ga vodi O:krožno sodišče v Čeških Budejovicah, oddelek C, vložna številka 22972.

Kaj so osebni podatki?

Osebni podatki so informacije, na podlagi katerih vas je mogoče prepoznati kot določeno fizično osebo. Osebni podatki pomenijo zlasti (vendar ne izključno):

  • identifikacijske podatke Na primer: ime in priimek, datum rojstva, EMŠO, spol, podatki za prijavo v uporabniški račun.
  • kontaktni podatki Na primer: e-mail naslov, mobilna številka, službena telefonska številka, naslov stalnega prebivališča, poštna številka, način plačila, bančni račun.
  • ostali podatki Na primer: IP naslov, vrsta naprave, brskalnik in operacijski sistem, informacije, pridobljene iz piškotkov.

Pri ravnanju z osebnimi podatki ravnamo v skladu s češko zakonodajo in neposredno veljavnimi viri Evropske unije. Osebne podatke obdelujemo v skladu z zakonom št. 101/2000 Coll. O varstvu osebnih podatkov, upoštevajoč njegove spremembe, in zakonom št. 480/2004 Coll., O drugih storitvah informacijske družbe, ter v skladu z ustreznimi določbami civilnega zakonika in ustreznimi standardi EU.

Za kaj se uporabljajo zbrane informacije?

Osebne podatke, ki nam jih posredujete v okviru naročila blaga ali registracije uporabniškega računa, imamo pravico obdelati brez vaše izrecne privolitve, in sicer izključno za namen izpolnitve pogodbe, tj. dobave blaga. Če niste naročili blaga in ste le registrirali uporabniški račun, lahko brez vaše izrecne privolitve zbiramo in obdelujemo osebne podatke izključno za namen omogočanja dostopa do uporabniškega računa, upravljanja in vzdrževanja uporabniškega računa. Prav tako imamo pravico do obdelave teh podatkov v okviru izpolnjevanja naših zakonskih obveznosti, npr. obveznost vodenja evidenc itd.

Zbrani podatki nam bodo omogočili čim bolj učinkovito uporabo vsebine spletne strani, zagotavljanje izvajanja pogodbe, komuniciranje z vami za namene tržnih raziskav, pošiljanje komercialnih sporočil na vaš e-mail naslov, če ste v to privolili, ponujanje naših storitev in blaga (prejemanje reklamnih sporočil lahko kadar koli prekličete), interno vodenje evidenc, obveščanje o spremembah naših storitev in drugo.

Časovni rok uporabe osebnih podatkov

Vaše osebne podatke uporabljamo le za čas trajanja pogodbe in izpolnjevanja zakonskih obveznosti. V kolikor nam podate soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov ali, če vaš e-mail naslov uporabljamo za pošiljanje komercialnih sporočil, se podatki uporabljajo v obdobju delovanja spletne strani.

Kako upravljamo, obdelujemo in komu posredujemo vaše osebne podatke?

Za varno upravljanje vaših osebnih podatkov s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi skrbimo za varnost spletne strani in ostalih sistemov. Vaše osebne podatke varujemo pred izgubo, razširjanjem ali spreminjanjem, prav tako pa preprečujemo dostop do podatkov nepooblaščenim osebam.

Če opravite nakup brez registracije, tj. brez registriranega uporabniškega računa, se vaši osebni podatki obdelujejo za namen izvedbe naročila in njegove obdelave (posredovanje naročila prevozniku).

Če nam posredujete osebne podatke pri registraciji uporabniškega računa se strinjate, da lahko obdelujemo podatke in informacije, ki jih posredujete v svojem uporabniškem računu (zgodovina naročil in druge povezane informacije). V kolikor nam podate soglasje, bomo še naprej analizirali vaše uporabniško vedenje, da bi vam prikazali vsebino, prilagojeno vašim potrebam. Če se strinjate s prejemanjem komercialnih sporočil, vam bomo pošiljali novice, od katerih se lahko kadar koli odjavite.

Vaše osebne podatke lahko razkrijemo zunanjim podjetjem, kot so davčna, računovodska in marketinška podjetja, prevozna in dostavna podjetja, ponudniki gostovanja in vzdrževanja IT domen ter drugim obdelovalcem podatkov, ki delajo za nas in imamo z njimi ustrezno pogodbo. Če želite vedeti, kdo konkretno obdeluje vaše podatke, vam bomo odgovorili na vašo poizvedbo.

Pravice posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki

V zvezi z obdelavo osebnih podatkov vas seznanjamo z ustreznimi zakonskimi določbami:

  • Pravica dostopa posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki (pravica zahtevati informacije o tem, ali obdelujemo vaše osebne podatke in za kakšen namen jih obdelujemo).
  • Pravica do popravka (na vašo zahtevo bomo popravili netočne podatke in/ali dopolnili nepopolne podatke).
  • Pravica do preklica privolitve (če vaše osebne podatke obdelujemo le na podlagi vaše privolitve, tj. brez drugega zakonitega razloga, lahko privolitev kadar koli prekličete po elektronski pošti s sporočilom, poslanim na naslov info@doktorkladivo.cz, pisno z dopisom, poslanim na naš naslov, ali kako drugače).
  • Pravica do izbrisa ali Pravica do pozabe (pravica, da zahtevate izbris vaših osebnih podatkov).
  • Pravica do omejitve obdelave (pravica zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov).
  • Pravica do ugovora (kadar koli lahko ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov, če jih obdelujemo za namene neposrednega trženja).
  • Pravica do prenosljivosti podatkov (pravica, da zahtevate osebne podatke, ki ste nam jih posredovali).

Za uveljavitev svojih pravic nas lahko kontaktirate, mi pa vam bomo nemudoma zagotovili zahtevane informacije. Če s prejetim ne boste zadovoljni, se lahko obrnete na urad za varstvo podatkov, ki nadzoruje to področje. Na urad za varstvo podatkov pa se lahko obrnete kadarkoli tudi neposredno.

Zavezani smo k zagotavljanju varnosti vaših podatkov, zato smo uvedli ustrezne postopke za zaščito in varovanje podatkov, ki jih zbiramo na spletni strani. Podatke, ki jih posredujete, shranjujemo v naših varnih strežnikih.

Piškotki

Izraz piškotek pomeni majhno besedilno datoteko, ki je shranjena v računalniku ali drugi napravi vsakega obiskovalca spletne strani. Piškotki nam omogočajo zbiranje informacij o določenem brskalniku, uporabi storitev (od kod je uporabnik prišel, katero vsebino si ogleduje, IP naslov itd.). S pomočjo piškotkov si spletna stran za določen čas zapomni vaše nastavitve in dejanja, ki ste jih izvedli, zato lahko spremljamo promet in vam kot uporabniku prikažemo

samo ustrezne oglase. Piškotki olajšajo brskanje po spletni strani, ko se nanjo ponovno vrnete. Zahvaljujoč piškotkom je mogoče obnoviti predhodno vnesene podatke, tako da lahko lažje in hitreje uporabljate vse funkcije spletne strani. Sejni piškotki po zaprtju brskalnika ne ostanejo shranjeni v računalniku, trajni piškotki pa ostanejo shranjeni, dokler jih ne izbrišete ali pa jim poteče veljavnost. S piškotki ni mogoče identificirati določene osebe (ni možno ugotoviti imena, e-email naslova osebe itd.).

Piškotke uporabljamo za prilagajanje vsebine in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in analizo prometa. Zbrane informacije nam omogočajo izdelavo podrobne analitike, s katero vam kot uporabniku zagotavljamo boljše storitve.

Obdelovalci osebnih podatkov

Osebni podatki so dostopni upravljavcu, njegovim zaposlenim in po potrebi pogodbenim obdelovalcem. Obdelovalec osebnih podatkov je fizična ali pravna oseba, javni organ, agencija ali drug subjekt, ki obdeluje osebne podatke v imenu upravljavca. Obdelovalec se od upravljavca razlikuje po tem, da lahko med opravljanjem dejavnosti za upravljavca izvaja le dejanja obdelave. Za dejanja obdelave ga pooblasti upravljavec, ali pa izhajajo iz dejavnosti, za katere je obdelovalca pooblastil upravljavec.

Ta seznam ni popoln in se lahko posodablja.

Nastavitve piškotkov

Da bi na naši spletni strani iskano vsebino našli hitro, da bi prihranili veliko klikanja in se izognili prikazovanju oglasov za stvari, ki vas ne zanimajo, potrebujemo vaše soglasje za obdelavo piškotkov.

Sprejmi vse piškotkeZavrni piškotke